NAMN: - ÅLDER: 31 - BOR: Skåne


Lite om mig.....

Ja jag har haft blogg sen Mors Dag 2011.. Jag har inte hittat "den rätta" än, därav så är inläggen äldre än bloggen.. Då jag flyttar alla till den nya.. ;) Tröttnar rätt fort på designen, haha.. Så denna är fortfarande lite "under byggnadsstadiet".. Vem är då jag?.... Är mamma till 2 underbara barn.. Mina söner är i skrivande stund 6 år och 2 år, födda 2007 och 2010.. Jag började blogga som sagt 2011, när jag var inne i en "mörk" period.. Förlorade min älskade mamma Nyårafton 2010 :( bara knappt 2 veckor efter att jag fött vår yngsta pojk.. Livet efter det har varit ett helvete.. Nära & kära vet mer.. Skriver inte ut allt för det får inte plats..
A & J ni är mitt allt!! Mamma älskar er!!


Familj  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-30  |  Tid: 19:47:00

Familjerådslag idag... Och Mormor iväg akut till lasarettet.. :(

Hade familjerådslag idag ang. barnen.. Vissa i familjen och nätverket var med.. Går inte in så mycket mer än så om det.. Då dessa familjerådslag hade inte behövt och existera.... Om soc inte hade betett sig som svin.. Och hela tiden göra fel.. Pratar runt sig själv, ger olika svar hela jävla tiden.....Ush ja jag blir så jävla förbannad..
Vissa människor får behålla sina barn, som inte borde få behålla dom.. Och vi, som har folk som bekräftat att vi kan ta hand om Anton (och kan därav ta hand om Jonathan) inte får lov att behålla våra..
Jag ska skriva ett inlägg en dag, om hur ett familjerådslag funkar osv.. Men det blir inte nu.. Då det är alldeles för mycket som snurrar i mitt huvud nu..


Men iaf så hade vi familjerådslag mellan 12.30-16.30 ca.. Därefter går jag och sambon hem och går ut med Kito.. Dricker varsin kopp kaffe för att sen gå till Konsum och handla middag.. Ut med Kito och dricka kaffe tog ungefär 1 timme.. När vi står på Konsum så ringer min mobil, ser att det är ett mobilnr och gissar direkt på att det är Mormors hemtjänst som vill något..


Jag svarar ju naturligtvis, vad annars...... Då är det kontaktmannen som är i andra ändan av luren.... Och det första hon säger till mig när jag svarat är ungefär så här; "Ja, jag vill bara informera att vi har fått ringa ambulans till din Mormor" Eh, va fan! blir ju min reaktion och frågar rakt ut vad som har hänt.. Sambon står och bara stirrar på mig och börjar ana att det gäller Mormor.. Svaret man får är hon inte vet vad som hänt och undrar om jag har möjlighet och komma dit innan ambulans anländer.. Hmmm vilken jävla korkad fråga! Klart att jag har.. Jovisst, jag hade ju kunnat vara i annan ort, eller ja något.... Men iaf så säger jag att jag kommer direkt.. Slänger över plånboken och kundkorgen till sambon och säger bara; "Mormor".. Mer behövdes inte..... Jag springer ut från Konsum så fort mina ben bär mig, men inser att jag kommer inte orka springa ända ner till Mormor utan att kollapsa så det blir till att springa i ilfart in i cykelförrådet och dra ut cykeln och iväg på den.. Jösses! Kommer lagom fram i samband med ambulansen och ena av dom som hoppar av frågar om jag är anhörig... Med andan i halsen svarar jag att jag är barnbarn.. Någon från hemtjänsten står uppe vid Mormors lägenhetsdörr och jag frågar vad det är som har hänt.. Hon svarar då att dom vet inte.. Där är fler personer inne i lägenheten, kontaktmannen minns jag att hon var där men vem dom andra var det kommer jag inte ihåg..


Jag hör Mormor inne i sovrummet, men vill inte gå in.. :( Ush fy, så hemskt...... Utan jag går in i vardagsrummet och sätter mig.. Någon kommer in till mig där, om det är sjuksyster eller kontaktmannen minns jag inte.. Men jag får information.. Och det jag minns är att hennes larm hade gått vid 16.00 tiden och att dom då ryckt ut.. När dom kom fram så hade dom hittat Mormor på köksgolvet.. Och hon andades inte, så dom hade vänt på henne och fått igång andningen igen.. Och fått in henne i sängen men sedan hade hon blivit okontaktbar och börjat yra.. Jag är helt ifrån mig...... Lilla Mormor, ush nä..... Det pratas om en stroke.. Men det är inte säkert.. Jag blir livrädd.. Min farfar fick en stroke 2007 och han blev aldrig sig lik riktigt.... Ush.... Någon frågar mig om jag inte ska gå in till Mormor och prata lite så att hon känner att jag är där, för där kan va en risk att det är sista chansen jag får.. Men jag vill inte det! Jag vet att det låter hemskt av mig.. Men jag klarade det inte.. Jag vill inte ha den bilden av min lilla Mormor.. Jag vill ha den bilden av henne som hon var när vi var där och snabbt tittade in med pågarna.. Och hon fick se lilla Jonathan.. Hon blev så överlycklig!! :) Den bilden vill jag minnas.. Ambulansmännen bär ut Mormor på båren och in i ambulansen och samtidigt så dyker min sambo upp och ser det.. Och jag ser på hans blick att han är vettskrämd.. Ambulansen kör iväg och där står vi kvar och jag vet inte var jag ska bli av.. Någon från hemtjänsten råder mig att gå ner till Mormor imorgon eller övermorgon och tömma kyl osv för hon lär nog bli kvar på lasarettet ett tag.. Om hon ens kommer hem.... :( Kan bli att hon hamnar på ett hem menar hon..


Nä, ush lilla lilla Mormor.. Hur har det kunnat bli så här? :(


Är så glad att vi gick till henne så hon fick träffa Anton (igen) och att hon fick äntligen träffa lilla Jonathan.. Och att jag kunde få ett foto på det..


Ska ringa senare in till Lund och höra hur det går, var hon hamnat och allt..

 

Tänker på dig Mormor..


Barnen, Familj  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-26  |  Tid: 21:37:00

Pågarna fick träffa Gammelmormor idag

Träffade pågarna idag.. :)
Blev besök på lekplats.. Gunga, baka kakor OCH klättra så klart..
 
 
 
 
Anton visar hur man bakar en kaka.. ;)
 
 
 
En liten fosing.. ;)
 
 
Sen gick vi en liten promenad också.. Och vi gick faktiskt hem till min mormor.. Pågarnas gammelmormor då så klart.. Anton kände igen sig när vi kom till huset.. Han menade på att någon han kände bodde där.. Så skönt och veta att han känner igen "speciella" platser.. Jag och mamma, ibland jag och ibland bara mamma var ju och hälsade på med Anton hos mormor.. Så man blir så glad att han minns att han varit där, fast att det gått många månader och varit stor omställning för honom..
Jag har ju egen nyckel till mormors lägenhet, så vi ringde på och sen låsa jag upp och vi gick in.. Jag sa "Godag i stugan" ungefär.. Hon satt i köket och när vi kom in alla 4, jag med Jonathan på armen och sambon med Antons hand i sin.. Hon sa först, "Jaså är det ni som kommer?" Sen såg hon ju att vi hade pågarna med oss och hon bara stirra.. Haha, hon blev väl chockad lite.. Då hon vet hur det ligger till och så.. Men iaf så menade jag på att, ja här kommer vi.. Och förklarade att vi hade dom ett par timmar.. Så vi tänkte att vi kommer ner så hon fick träffa dom..
Och hon blev ju så själa glad! Och när hon såg lilla Jonathan, oj såg att tårarna inte var långt borta.. Hon trodde ju att hon aldrig skulle på träffa honom, då jag visar ofta kort för henne.. :)
 
Anton var lite blyg, men man såg på honom att han kom ihåg henne.. :) Så underbart.. Och mormor menade på att jösses vad han växt.. Och jo, han växer så in i norden den lille busen.. Vi pratade lite om allting, vädret och om pojkarna.. Och Anton satt och tittade på henne och log till ibland.. Och mormor blev riktigt pigg för en liten stund..
Är så glad att vi gjorde detta idag.. :) Vi stannade dock inte någon längre stund, då vi inte ville trötta ut mormor alltför mycket.. Och sen skulle vi ju handla choklad innan pågarna skulle åka..
 
 
Jag och pågarna med mormor/gammelmormor
Synd bara att solen lyser in så det blir så dimmigt.. Men jag är iaf glad över bilden.. :)

Djuren  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-08-20  |  Tid: 19:32:00

MH test *Stehag*

Var idag iväg och gjorde MH prov eller MH test (vad man nu vill kalla det) med Kito..

MH = Mentalitet Hund

Mötte upp Nisse (Kitos uppfödare) på Svenska Schäferhundklubben i Stehag, sen så körde vi ut till stället där testen skulle göras.. Där var andra hundar som också skulle göra testet..

 

Kitos klarade testet.. :) Så nu är den delen klar när det gäller att lägga ut honom på avel.. Bara röntgen kvar..

 

Lite bilder från MH testet (hade kunnat minska dom men då hade dom blivit ännu sämre, typiskt mobilkamera med zoom).. Detta är inte alla bilder heller.. Då hade detlivit många, haha..