NAMN: - ÅLDER: 31 - BOR: Skåne


Lite om mig.....

Ja jag har haft blogg sen Mors Dag 2011.. Jag har inte hittat "den rätta" än, därav så är inläggen äldre än bloggen.. Då jag flyttar alla till den nya.. ;) Tröttnar rätt fort på designen, haha.. Så denna är fortfarande lite "under byggnadsstadiet".. Vem är då jag?.... Är mamma till 2 underbara barn.. Mina söner är i skrivande stund 6 år och 2 år, födda 2007 och 2010.. Jag började blogga som sagt 2011, när jag var inne i en "mörk" period.. Förlorade min älskade mamma Nyårafton 2010 :( bara knappt 2 veckor efter att jag fött vår yngsta pojk.. Livet efter det har varit ett helvete.. Nära & kära vet mer.. Skriver inte ut allt för det får inte plats..
A & J ni är mitt allt!! Mamma älskar er!!


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-05-30  |  Tid: 11:47:00

Ja! Vi flyttar...... Jippi!!!!!

Ja jippi!! Vi flyttar....... Fick besked att det är klart.. Vi fick lägenheten..... Wow kan inte fatta det.. Jag ringde ju mest bara för att meddela att vi vill vara kvar i kön på lägenhet.. Då det var dags för det.. Och vad händer?! Jo vi är först i kö på lägenhet... Wow... :) Dock en 2:a, men allt är bättre än den vi bor i nu.. Dom som har varit där vet *urgh*..

 

Så 1 september bor vi i vår nya lägenhet.. Kanske någon dag innan, beroende på när killen som bor där nu flyttar ut.. Ja jippi!!...

 

*DANSAR DANSAR*


Djuren  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-05-25  |  Tid: 15:53:00

Svar på röntgen.. :):)

Idag fick vi svar på Kitos röntgen med posten.. :) Jippie!

 

HD - B
AD - UA (utan anmärking)

 

Så GLADA vi är idag *tar en sväng om och hoppar* haha..

 

Men som vi sa innan.. Kito har inga dåliga höfter.. Och vi hade rätt! :) Grattis till dig Kito och grattis till oss..


Djuren  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-05-23  |  Tid: 20:34:00

Tränat spår (rak linje & orm)

Ja idag var vi iväg och tränade spår igen, på samma ställe nere vid ankdammen..
Dock inte på exakt samma gräsplätt.. Vi hade flyttat en bra bit bort denna gång..
Och idag lät vi Kito prova på rak linje och orm.. Orm är en "ringlande" linje så kallat.. Kito var jätteduktig på den raka linjen.. Men orm, det blev nog lite förvirrande.. Det hade jag själv iaf tyckt haha.. Så det blir nog till att vi tränar ruta och rak linje ett tag innan vi går över på orm..
 
Ja, inte världens bästa teckning.. Men det visar iaf.. ;)

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-05-23  |  Tid: 13:44:00

Kan det va dags?!

Kan det va dags för oss att äntligen få flytta? Flytta ifrån denna förbaskade lägenhet vi bor i nu.... Oh jag hoppas hoppas det.. Har varit i kontakt med dom som vi stått på kö hos i ja, va är det nu... Sen 2004 ca väl.. Oh hoppas det är vi som är först på tur till lägenheten......

 

Återstår och se..... Och hålla tummarna........... :):)


Djuren  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-05-19  |  Tid: 18:33:00

Tränat spår idag (utan "instruktör")

Efter att sambon provade på att träna spår med Kito på Uppfödarträffen och vi blev kloka på att han tycker det är roligt och verkar ha det i sig att träna spår.. Ja, så var vi iväg idag och tränade lite med honom.. Vi var nere vid ankdammen, för där är så pass stor yta med gräs att det funkar bra.. Jag väntade en bit ifrån med Kito, bakom en hel del buskar och träd.. Så att inte Kito inte skulle se vad husse hittade på.. Kito blev ju lite konfunderad på varför husse bara gick, haha *stackaren*.. Men han väntade så fint tills han kom tillbaka.. Sen gick vi dit allihop.. :)

 

Och, ja det gick jättebra för Kito lilla.. Han var jätteduktig.. Där kom till och med 2 ankor spatserande upp för dom undrade ju naturligtvis vad vi sysslade med, haha.. Men dom vände och gick tillbaka till vattnet igen.. Och Kito brydde sig inte om dom.. Han kollade på dom en gång och sen koncentrerade han sig på att spåra.. :)

 

Vi körde med 2 stycken rutor, 1x1m

 

Jätteduktig påg är han.. Så det verkar som att det är hans sak, det där med spår.. Och inte utställningar..


Djuren  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-05-18  |  Tid: 18:39:00

Röntgen HD + AD

Var idag iväg med Kito på röntgen.. Skulle röntga på höfter (HD) och armbågar (AD).. Han ska jue ut på avel är det tänkt och då måste dom vara röntgade och MH testade.. MH testet är jue redan gjort.. :) Så det var jue bara röntgen som fattades..

 

Det gick jättebra.. Kito fick sin spruta och på knappt 5 min så var han väck haha.. Dom röntga och det såg fint ut enligt vet. inga avlagringar och så sa dom.. Men sen är det jue till och vänta tills SKK har bedömt och vad dom bedömmer.. Men som vi själva diskuterat, att Kito kan inte ha dåliga höfter.. Så som han kan hoppa runt som en kängru och springa.. Det hade han inte klarat om hans höfter var dåliga.. Men som sagt, det är bara till och vänta och se..

 

Lilla Kito, en sån tröttis efter röntgen när vi skulle hem..

 

Djur/Natur  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-05-17  |  Tid: 21:19:00

Rapsfält..

Var ju som sagt idag på uppfödarträff i Stehag idag.. Och på vägen dit så gick vi förbi ett rapsfält.. Tycker det är så fint när man ser det vid denna tiden.. Gult, gult och åter gult i all oändlighet..
 
Bara synd att jag inte har en bättre kamera.. :(

Djuren  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-05-17  |  Tid: 21:16:00

*Uppfödarträff* - Stehag

Idag har det varit full rulle.. Så tidig morgon för att hinna med allt hemma först.. Var iväg på uppfödarträff i Stehag.. Träffades på Svenska Schäferhundklubben.. Uppfödare, deras hundar, valpköpare och naturligtvis hundarna var inbjudna.. Frågan är hur många som var på plats men säkert ett 50-tal hundar, stora som små.. :)

 

Det var en rolig dag för alla inbjudna tror jag, det var det iaf för mig, sambon och Kito.. Jag säkert för alla hundar där haha.. Jösses sånt "liv" där var när alla hundar skulle prata i mun på varann haha.. ;) Vädret var ju inte det allra bästa, ena minuten regnade det för att i nästa låta solen skina lite.. :/ Men men, sånt får man jue ta när det är en sådan dag.. Man kan jue inte bli annat än blöt, men man dör jue inte av det precis..

 

På schemat fanns lite av varje.. Man kunde prova på att träna spår, ringträning, lekar mm..

 

                                 Spår: Valp/Ung                       Spår: fortsättning                             IPO3

 

Sambon provade att spåra med Kito.. Och det gick ut på att man skulle gå en rak linje och sen placera en spårpinne i högra hörnet där man ska börja trampa ut en ruta på ca 1x1 meter och sen lägga typ små korvbitar (som en lillfingernagel) eller en pinne i den här rutan.. Sen ska man gå med hunden samma linje som man gick själv innan och gå till den nertrampade rutan.. Sen ska man låta hunden lukta och när den har nosen i rutan så ska man säga sök.. Fungerar det inte så kan man sätta ner handen i marken och säga sök.. Sen när hunden gör rätt så ska den berömmas med ex. klapp över ryggen.. Sen avslutar man när det gått bra för hunden och den har blivit berömd för ett bra "jobb"..

Jag tror att jag skrev rätt ang. detta nu haha.. Jag hoppas det.. Det var inte lätt och höra allt instruktören sa, då där var en massa uppspelta hundar som "höll låda".. ;)

 

Iaf så gick det riktigt bra för lilla Kito.. Han har det i sig.. Han tyckte det var roligt.. :) Så sambon ska fortsätta och köra sök med honom.. Ska följa med på det och hjälpa till, då man måste vara minst 2.. En får hålla hunden medans den andra går iväg och lägger spåret..

 

Några bilder på sambon och Kito under spår

 
  
 
Inte så jättetydliga då jag fick stå en bit ifrån och det är mobilkamera..
 
 

Sen var där "Lek med Hund" också.. 4 olika stationer som man skulle utföra olika saker.. Sen fick man poäng beroende på hur det gick.. På varje station hade man en livlina som man kunde använda, men då drogs 1/2 poäng bort..

 

1. Kasta Stövlar/Apport med stövlar- Skulle kasta iväg 2 stycken stövlar och hunden skulle springa och hämta dom och komma tillbaka med dom..

2. Apport med filtbollar - En av oss skulle sitta på en stol (sambon) och få hunden till att springa till en matta ca 4 meter framför och hämta dessa filtbollar och springa tillbaka till sambon..

3. 2 stycken tunnlar - Skulle springa igenom båda dessa..

4. Åka Pulka - Hunden skulle sitta på en pulka och någon av oss skulle dra pulkan förbli 4 koner..

 

Kasta stövlarna gick jättebra, apport med filtbollarna gick inte alls, då Kito fick för sig att springa runt precis överallt när kopplet kom av, han ville ju leka med alla andra hundar haha.. Tunnlarna gick gallant :) och pulkan gick rätt bra faktiskt.. Men vid ett tillfälle reste han sig samtidigt som jag drog haha, så jag flög baklänges som en trasa haha.. ;)

 

Poäng:
Kasta Stövlar - 2/2
Apport med filtbollar - 0/4
2 stycken tunnlar - 2/2
Åka pulka - 3/4


Sammanlagt 7 poäng av totalt 12.. Det tycker jag faktiskt vara väldigt bra, för något som bara var på lek.. :)

 

När alla poängpapper var inlämnade och poäng räknade så var det prisutdelning, alla fick ett pris.. Och vad tror ni Kito fick för pris?? Jo detta........


Kito fick det när vi kom hem.. Och jag kan säga att han älskade det.. :) Det tog max 15 min så var det uppätit haha..
 
 

Nä nu blir det sängen, men först ska jag ut med Kito på sist rundan för ikväll.. Natti natti..


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-05-10  |  Tid: 18:41:00

Haha... I brist på annat, så går detta lika bra......

Haha som sagt, i brist på annat vatten så går visst detta lika bra tydligen..
Var på väg till Ica ikväll med sambon och vad ser vi haha.. 2 ankor som simmar runt i fontänen.. ;) Dom lät sig snällt fotograferas hihi.....
 

Och dom var kvar när vi gick hem igen.. Hmm "privat dejt" eller ;)