NAMN: - ÅLDER: 31 - BOR: Skåne


Lite om mig.....

Ja jag har haft blogg sen Mors Dag 2011.. Jag har inte hittat "den rätta" än, därav så är inläggen äldre än bloggen.. Då jag flyttar alla till den nya.. ;) Tröttnar rätt fort på designen, haha.. Så denna är fortfarande lite "under byggnadsstadiet".. Vem är då jag?.... Är mamma till 2 underbara barn.. Mina söner är i skrivande stund 6 år och 2 år, födda 2007 och 2010.. Jag började blogga som sagt 2011, när jag var inne i en "mörk" period.. Förlorade min älskade mamma Nyårafton 2010 :( bara knappt 2 veckor efter att jag fött vår yngsta pojk.. Livet efter det har varit ett helvete.. Nära & kära vet mer.. Skriver inte ut allt för det får inte plats..
A & J ni är mitt allt!! Mamma älskar er!!


Barnen  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-03-29  |  Tid: 17:05:00

Påskägg och en massa djur

Träffade pågarna idag.. :)
Dagens umgänge var vi på Skånes Djurpark.. Ett "Påskfirande" umgänge.. Vi hade fint väder, men lite "kallt"..
Farmor var också med..


Anton började som vanligt med grävning.. ;) Jag ser till att man har minst en "guldpeng" till honom, haha..

Efter grävningen så bar det iväg för att titta på alla djuren.. :)



Här pratas det med gris och ko.. På minen så tror jag att "gubben" försöker att låta som en gris, ler..


Naturligtvis så var det fikapaus också.. Inget storartat dock.. Men mackor och varm choklad till Anton (kaffe till oss)..

 
Pågarna under fikat.. Anton vill visa sin macka.. Och lilla "Skorpan" sina fina tänder.. ;)




Anton fick upp mig på en av gungorna vid älgarna, haha.. Och så sa han; Titta mamma på pappa

Resultatet blev detta foto, plus ett till..







Efter allt djurtittande och gungande, så ville Anton avsluta med grävning.. Som han brukar så frågade han om jag hade en peng.. Haha, han har visst memorerat att jag har en till innan vi börjar och titta på djuren och en tills innan vi ska gå ut.. ;) Underbara påg!

 
Jag och "Skorpan", ja Jonathan innan dom ska köra..  


   
Påskäggen, det till vänster är Antons.. Och det andra Jonathans så klart
Antons: Såpbubblor (Spiderman), en godisask och en liten groda (som kväker när man trycker på den)
Jonathans: En liten skallra med ett lamm (skramlar när man skakar den) 


När Anton fick sitt ägg, så sa han till mig; Jag blåsa dom hemma sen mamma.. Men! Inte inne, ute!
Duktig påg, inte blåsa bubblorna inne, det är bättre och göra det ute..
Och han skratta som bara den, när han tryckte på grodan, haha..



Nu ska jag ta en kopp kaffe.. Ha det gott alla!!
(Jag vet att jag inte skrev så mycket detta inlägg, men bilderna säger väl sitt inte sant?)

Böcker & Boktips  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-03-23  |  Tid: 20:26:00

Boktips: Gåvan

Gåvan

Är en bok av Danielle Steel.. Min mamma lånade den på biblioteket för många år sen (då hon var tokig i Danielle´s böcker).. Hon frågade mig om jag ville läsa den innan hon lämnade tillbaka den.. Jag tänkte ju liksom att jaha, varför då.. Jag hade aldrig läst någon av Danielle Steel´s böcker tidigare.. Men jag tog boken och tänkte ja den kanske är bra..

Och det var den.. Jag läste ut den på 1 dag minns jag, haha.. Sen efter det så hittade mamma ett exemplar och då fick jag springa och låna hennes.. ;) Sen en dag hade hon hittat ett till mig med.. Och ush den är rejält sliten nu *ler*.. Så den har blivit läst 100-tals gånger.. Men jag har ett par reserver.. 2 pocket och en inbunden.. :)

 

Finns olika utseenden på den, men dessa 2 har jag..

 

 Pocket   Inbunden
 
Beskrivning:
Danielle Steel skriver som ingen annan om kärlek, känslor och relationer. En dag i juni stiger en ung flicka av bussen i den lilla landsortstaden. Hon ska inte stanna länge. Men hennes vistelse i staden har en mycket speciell orsak. Tiden är femtiotalet, när livet var enklare, människorna fulla av framtidstro och familjen betydde nära nog allt. Platsen är en idyllisk småstad vid en sjö i amerikanska mellanvästern. Här bestämmer sig Maribeth för att stanna en tid - tills hon har fött barnet som hon inte kan ta hand om. Barnet som fått hennes föräldrar att vända henne ryggen. Barnet som i ett slag tvingat tonåringen att bli vuxen... Här möter hon Tommy, olycklig och ensam efter sin lillasysters tragiska död, som nästan krossat hans föräldrar och gjort deras hem dystert och otrivsamt. Sakta växer kärleken fram mellan dem. Men vad händer när hon måste avslöja sin hemlighet?
 
 

 

 


Allmänt, Djur/Natur  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-03-21  |  Tid: 14:38:00

Våren är på väg.. :) Eller??

Kan det vara så att våren är på väg nu?? Jag hoppas det.... Är så trött på det tråkiga mörka vädret.. Skulle vara så skönt om det blir lite finare väder och lite varmare.. :) Men med tanke på vad jag såg idag när jag var ute med Iza så hoppas jag verkligen att det är VÅR på gång..
 

Böcker & Boktips  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-03-13  |  Tid: 19:24:00

Boktips: Varför gråter inte Emma?


Beskrivning:

Naket och ärligt om tragedin som engagerade hela Sverige

Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.
När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne - eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. "Hur kan hon se så glad ut?" Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

Varför gråter inte Emma? är en provocerande men uppriktig skildring som bryter mot den gängse bilden av hur man ska bete sig i sorgens stund. En berättelse om en helt vanlig svensk familj som i krisen visar prov på en ovanlig sammanhållning och kompromisslös kärlek.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Jag fick tipset av "svärmor" att läsa denna bok.. Införskaffade den naturligtvis, då jag gillar att läsa.. 

Och! Jag ångrar mig inte.. Den är jättebra.. Läste den förra året.. Får nog ta och läsa den snart igen..

Jag minns ju det här med Arbogamorden och dessa små barn, som fick sätta livet till.. För en tyskas svartsjuka! Att man slår ihjäl 2 små oskyldiga söta barn.. För att mamman (Emma) fick den man hon ville ha.. Fy fan.. Hon fick fängelse!! Men hon lever.. Det gör inte dessa underbara små barn!! Dom får inte gå ut skolan, ta studenten.. Uppleva sin första pojkvän/flickvän eller bilda en familj.. Bara för tyskans svartsjuka.. Hon tog det ifrån dom.. Och hon fick livstid fängelse och utvisning! Nä dödsstraff borde hon fått!

Jag minns när man såg det på nyheterna.. Ush, jag minns att jag tänkte "fy fan, hur kan man".. Men att läsa boken.. :( Det gjorde ont i en.. Man känner liksom hela den här smärtan som finns hos dom iblandade.. :( Jag kan inte föreställa mig vad Emma har gått igenom.. Det kan nog ingen, jo dom som är drabbade av samma öde skulle jag tro.. Men jag vet att jag skulle inte klara av det.. Jag vet inte vad jag hade gjort.. Jo det vet jag! Jag hade lämnat jordelivet, det efter att jag mördat gärningsmannen.. Jag hade inte klarat att förlora mina barn.. Det underbaraste jag har!!

 

Jag råder er att läsa boken.. Ni kommer inte att ångra er.. Det är en gripande bok, inte ett öga är torrt. Men så läsvärd..

 

Finns att köpa på bla Adlibris  CDON  Bokus 
På Bokus kan man provläsa den också innan man beställer.. Det gjorde jag, sen var jag fast.. Den beställdes så klart..


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-03-10  |  Tid: 20:31:00

Mina Böcker & Boktips

Har bestämt att någon gång då och då lägga in mina favoritböcker här.. Det inkluderar då Boktips.. :)

Jag gillar ju som sagt att läsa och då lite blandat.. Allt från Danielle Steel, Catherine Cookson, till ungdomsböcker.. Och! Verklighetbaserat..

Dessa kommer att finnas under kategorin Böcker & Boktips..