NAMN: - ÅLDER: 31 - BOR: Skåne


Lite om mig.....

Ja jag har haft blogg sen Mors Dag 2011.. Jag har inte hittat "den rätta" än, därav så är inläggen äldre än bloggen.. Då jag flyttar alla till den nya.. ;) Tröttnar rätt fort på designen, haha.. Så denna är fortfarande lite "under byggnadsstadiet".. Vem är då jag?.... Är mamma till 2 underbara barn.. Mina söner är i skrivande stund 6 år och 2 år, födda 2007 och 2010.. Jag började blogga som sagt 2011, när jag var inne i en "mörk" period.. Förlorade min älskade mamma Nyårafton 2010 :( bara knappt 2 veckor efter att jag fött vår yngsta pojk.. Livet efter det har varit ett helvete.. Nära & kära vet mer.. Skriver inte ut allt för det får inte plats..
A & J ni är mitt allt!! Mamma älskar er!!


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-09-30  |  Tid: 17:15:00

Höstligt.....

 

Trädgård-Blommor  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-09-30  |  Tid: 14:38:00

Vad är detta för blomma??

Är där möjligtvis någon som vet vad detta är för en blomma? Såg den idag i en trädgård.. Och den är så underbart fin!! Skulle vilja ha sådana i våran trädgård.. Men då jag inte har en aning om vad det är för en så kan jag inte leta efter den i handeln.. :/
 
 

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-09-26  |  Tid: 18:32:00

Mormors Gökklocka

Just det ja.. Har ju haft mormors gökklocka hemma.. ;) Den har varit trasig ett bra tag.. Tydligen hade någon av hemtjänsten dragit så hårt i den när dom skulle dra upp dom där kottarna så att den ena kjedjan hade gått av.. :/ Plus att överdelen, där det är en fågel utsnidad hade trillat av och där fattades en skrev bak på.. Hmm vad sysslar dom med? Men varför dom skulle ha igång klockan helt plötsligt fattar jag inte.. Den har stått still i säkert 2 år om inte mer.. Mormor har liksom bara haft den som prydnad..
Iaf så när jag handlade till henne igår så tog jag den med mig hem.. Jag sa att jag skulle se vad jag kunde göra.. Men jag sa också att det är inte säkert att jag klarar av det.. Då jag vet att urvärken i såndanna här klockor är ehm ja, jävliga haha.. Det tyckte iaf urmakaren som fick fixa mammas klocka ibland, det var nära han slet håret på sig, haha..
 
 
           
Kolla in urvärket!      "blåsarna" som gör att     Kjedjan som gått av
den säger "koko, koko"
 
 
Ja som sagt, haha.. Det var inte lätt att sitta och klödda med det.. Men vill man hjälpa mormor så vill man..
Och jodå jag fick ihop det efter att jag plockat ut det.. Och den kjedjan som gått av fick jag på.. :)
Men jag håller med, vilket pill med Gökklockor.. Och jag har mammas klocka, ajaj.. Jag hoppas det inte lägger av.. Visst den fortar sig ibland, men det bryr jag mig inte på.. Så länge den funkar annars.. ;)
 
 
Och här är slutresultatet..
 

Men gå vill den inte.. Jag hängde den på platsen där jag har min/mammas klocka.. Hela tiden fick jag gå och putta på pendeln, men nädå den ville inte mer än ca 1 minut sen stannade den.. Så ja, den har nog varit "stillastående" för länge.. Eller ja jag vet inte.. Men nu ser det iaf ut som en klocka..


Djur/Natur  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-09-26  |  Tid: 17:01:00

Konstig svamp

Ja.. Är det svamp eller?? Isf är den en konstig en, hehe.. Jag har aldrig sett sån förr, inte vad jag vet iaf.. Såg den idag när jag gick genom kyrkogården..
 

Skum eller vad?

Mamma  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-09-26  |  Tid: 16:45:00

Besökt mamma

Var och besökte lilla mamma idag.. Satte nya blommor..

Stenen börjar se lite väl "skitig" ut.. Får se hur man löser det.. Då den skulle behöva rengöras.. Och text och så fyllas i på nytt..

Sen hoppas jag att vi kan lösa mulvadsbesväret också.. Ja inte i år, men till nästa.. Så irriterande att dom kommer och bökar upp jorden var gång man tryckt den rätt igen.. Och speciellt vid singeln.. :(

 

  

Mat & Bak  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-09-23  |  Tid: 19:43:00

Äppelkaka

Idag har jag gjort en laddning Äppelkaka.. Jag var så sugen på Äppelkaka igår så bestämde för att göra några..

Så perfekt då man vet var man kan plocka äpplen som inte blir använda.. Dom bara sitter på träden för att sen trilla ner och ruttna.. :/ Då är det ju bättre att dom kommer till användning..

 

 

Och nej! Det är inte i någon trädgård! Så har jag sagt det.... Dom står på ett ställe där det inte finns varken hus eller trädgård.. Men jag vet ju inte..... En gång i tiden så har där väl varit hus och trädgård, jag vet inte.. Men med tanke på att det är inga vildäpplen..

Iaf så plockades det en HEL del äpplen idag.. Och fick även hjälp av sambon.. :) Så nu blir det många äppelkakor och kanske lite kräm också, vi får se..

 

  

Det blev 5 små och 2 stora.. Mums! Så gott det var också.. ;)

 

 

Allmänt, Trädgård  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-09-20  |  Tid: 19:37:00

Grodor och Paddor!!

Ehm haha jösses....

På bara 2 veckor har jag stött på 2 paddor och ett antal, säkert 4-5 små söta grodor..

Ena paddan påträffades under rampen när den åkte av och den andra höll jag i stort sett på att halshugga med en skyffel när vi skulle ha upp stubbarna från buskarna.. Stackars liten, den va i nog ganska bra chocktillstånd när jag bar bort den stackarn.. Sambon bara skrattade, hmm.. Kanske beror på att han inte gillar paddor något vidare..

Smågrodorna har kommit lite varstans ifrån.. Dom har kommit hoppandes från lite här och lite där i trädgården, hihi.. Inte större en en 1-krona är dom.. Så gulligt värre ju.. ;)

 

Skulle gärna tagit kort, men dom har bara kommit på kvällen när det är i stort sett mörkt..


Trädgård  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-09-15  |  Tid: 12:48:00

Jädrans rötter!!

Ja precis som rubriken.... Jädrans vilka rötter dom där buskarna har!! Ush och tvi..... Det tar en del på ens krafter och få upp dom.. Men än så länge så har vi fått upp 2 av 5.. Så det tar sig sakta men säkert.. Rampen är iaf borta nu.. :)
Och om ni tittar lite extra till höger så ser ni att där har blivit en "liten" trappa istället.. Den lyckades jag få till med överblivet trä från rampen.. Duktigt jag! ;)
 
 

Ett litet räcke finns där också vid den rabatten vid fönstren (syns dock inte på bilden).. Sambon satte ihop det.. Då det blev bättre än att ha ingenting där..

 
Kolla in rötterna!! Var bara tvungen till att ta ett foto.. ;)


Trädgård  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-09-13  |  Tid: 19:04:00

Fullt upp i trädgården

Nu är buskar nerkapade.. Insynsskyddet är nermonterat.. Ehm eller snarare nerslitet, haha.. Kunde bara knäcka dom där bumbuliknande pinnarna.. Stolparna var värre det, dom satt med jordankarna, som fastnat under massor av sten.. :/

Som ni ser är det trädäck på alltanen (en tant som bodde här innan fick det byggt då hon hade rullstol eller om det var rullator).. Iaf, trädäcket ska behållas.. Får lösa det på bästa sätt då det sitter fast i rampen..

 

 En liten Kito hjälper till.. ;) Sitter så snällt och tittar på "arbetarna", vi då haha..

 

Nä, tillbaka till arbetet.. Stubbarna efter buskarna ska upp.. Ehm hua! Det blir arbete det, dom sitter som fan!!

Återkommer vid tillfälle finns..  


Trädgård  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-09-09  |  Tid: 11:31:00

Påbörjat i trädgården

Nu har man i stort sett kommit iordning.. :) Är bara lite smådetaljer som ska fixas.. Tavlor ska hänga upp.. Gah! Går ju inte att spika i dessa väggar.. Jädra betongväggar!! För en liten hyla som det räcker gott och väl med spik till.. Ja det fick sambon plocka fram slagborren för.. Jösses! :/ Aja, tavlorna få stå i sina lådor så får jag köpa hem tavelkrokar för betongvägg.. Ja, några tavlor har jag fått upp, då vi hade lite tavelkrokar..

 

Men känner att en liten paus invändigt är välbehövd.. Så ni håller vi på i trädgården.. :) Oh jösses säger jag!! Den har inte blivit skött ordentligt innan..Så det är ett STORT projekt.. Rabatten håller på att rensas.. Och eak, så mycket ogräs och skit där va.. Jaja, det går om man bara vill.. ;)

 

Så här ser det ut i dagsläget..
  

Rabatten ränsas.. Rampen man ser på bilden ska monteras bort *hua*.. Räcket på den är redan av, bara resten kvar.. ;) Buskarna ska bort, helt klart!! Tar kapat topparna än så länge för att få in lite ljus.. Innan var dom långt ovanför fönstren och hängde in över alltanen.. Bakom buskarna finns det insynsskydd (i form av nån bambuliknande matrial, örk), rangligt och dant är det.. Det ska också bort! Så det är att göra därute.. ;)

 

Detta är vår "utsikt".. :) Tjusigt!!

 

Nu är kaffepausen slut.. Tillbaka till arbetet!! Haha.. ;)  


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-09-02  |  Tid: 14:16:00

Ställer i ordning

Jaja, då håller man på för fullt.. :) Att ställa i ordning, packa upp och flytta på saker.. Haha, precis som det är när man har flyttat till något nytt..

Har tagit en kort kaffepaus, ler.. Så då passar jag på att uppdatera lite.. Sen får jag se när jag hinner igen.. Stora möbler har kommit på plats, köksartiklar är uppackade.. :) Men som det ser ut nu så har en del av det som ska va i lägenheten hamnat i förrådet och tvärtom, haha.. Så kan det gå när man skyndar sig och flytta för att hinna.. ;) Men det löser sig.. Nä nu får jag fortsätta med mitt..

 

Här är en som hittat "sin plats" iaf.. ;) Lilla William.. Soffan står vid fönstret på bilden, men den ska dock flyttas.. Ush det går inte ihop att den ska stå där.. Jaja.. Höres en annan dag!!